היתר להעסקת עובדים זרים בענף התעשייה
4 בדצמבר 2024בשבוע האחרון פרסמה רשות האוכלוסין וההגירה נוהל להעסקת עובדים זרים בענף המסעדנות.
במסגרת הנוהל יוכלו בתי קפה, מסעדות, מזנונים, בתי אוכל, פאבים, ברים, מסבאות לקבל היתר להעסקת עובדים זרים.
לחץ כאן לייעוץ ראשוני חינם
שלבי קבלת ההיתר
שלב ראשון – הגשת בקשה לקבלת המלצת משרד הכלכלה באמצעות טופס מקוון בהתאם לקריטריונים.
שלב שני – לאחר קבלת ההמלצה, יש להגיש בקשה לקבלת היתר העסקה, יודגש כי לא תתאפשר הגשת בקשה טרם קבלת המלצת משרד הכלכלה בצירוף המסמכים הרלוונטיים לרבות מסמכים מרו”ח ותצהירים נדרשים.
תנאי סף להגשת הבקשה
- מעסיק בענף המסעדנות.
- מעסיק 4 עובדים ישראלים ומעלה במשרה מלאה במשך לפחות משנה.
לחץ כאן לייעוץ ראשוני חינם
תנאי ההיתר הכללים
- המעסיק יהיה חייב לשלם לעובד משכורת עבור משרה מלאה לפחות (182 שעות לפחות) בהתאם לצווי ההרחבה וההסכמים הקיבוצים החלים על העובד.
- המעסיק יהיה אחראי לדאוג לעובד למגורים הולמים עפ”י הנוהל.
- אגרה שנתית בסך 8,020 ₪ לעובד.
- אגרת בקשה להיתר בסך של כ 1,340 ₪ לעובד (עדין לא פרסמו סכום מדויק)
- הבאת העובדים תתבצע באמצעות הסכמים בליטריאלין מסרי לנקה.
חישוב כמות הקצאת ההיתרים
- עד 25% מכלל העובדים הישראלים המועסקים ע”י החברה.
- סכום השווה להקצאה שהייתה למעסיק לפני 30.9.2024 להעסקת עובדים פלסטינאים או לפי הכמות שהתבקשה.
(הגבוה מביניהם)
מעסיקים שהעסיקו פלסטינים לפני ה30.9.2024 יקבלו קדימות בבקשה להיתר, כמו כן יתרת המכסה תתחלק לפי גודל העסק ומועד הגשת הבקשה.
- תאריך אחרון להגשת הבקשה – 15.12.24
משרדנו מתמחה בליווי תאגידים וחברות בהליך הרישוי של קבלת היתר להעסקת עובדים זרים בענפי הבניין, מסחר ושירותים, תעשייה ומסעדנות . משרדנו בעל ניסיון רב בנהלים המפורסמים מפעם לפעם לעניין עובדים זרים .