הוצאת דרכון פורטוגלי – זכאות

  • ע״י:עו"ד ליאב מלמד (חשבונאי)

רקע כללי בדרך לקבלת דרכון פורטוגלי?

בשנת 1492 גורשו יהודים בספרד אשר סירבו להתנצר, רוב המגורשים עברו לפורטוגל אשר חמש שנים מאוחר יותר גורשו על ידי הפורטוגלים.

חלק מהיהודים באותה תקופה התנצרו למראית עין בלבד (מה שנקרא “אנוסי ספרד”), היסטוריונים מעריכים כי מספר המגורשים בין 40,000 ל-160,000 יהודים.

היהודים המגורשים מספרד ופורטוגל עזבו לארצות בחופי הים התיכון לרבות מרוקו, טוניס, אלג’יר, מצריים, לוב, ישראל, טורקיה, יוון, בולגריה, ארצות הבלקן ואף בהמשך גם למערב ומרכז אירופה.

 

בשנת 2015 הביאה פורטוגל צער על גירוש היהודים ולמעשה פתחה את שעריה ליהודים המגורשים – המשמעות היא כמעט כל יהודי על פי החוק הקיים יכול לקבל דרכון פורטוגלי.

 

 

לחץ כאן לייעוץ ראשוני חינם

 

 

מה התנאים לזכאות לדרכון פורטוגלי?

החוק מעניק אזרחות פורטוגלית אירופאית ליהודי ספרד מפורטוגל אשר עזבו את פורטוגל בשל רדיפות על רקע דתי בין השנים 1946 ל-1821 ושמרו על מסורת יהודית.

 

מה היתרון בדרכון פורטוגלי על ספרדי?

החוק הפורטוגלי המאפשר קבלת דרכון פורטוגלי מקל יותר ולא דורש מבחני שפה.

 

מה יש לעשות עם דרכון פורטוגלי?

  • מגורים באירופה – כידוע פורטוגל חברה באיחוד האירופאי ועל כן דרכון פורטוגלי הינו דרכון אירופאי המאפשר להתגורר במדינות האיחוד האירופי ללא הגבלה.
  • כניסה לארצות הברית ואוסטרליה ללא ויזה – דרכון פורטוגלי מאפשר כניסה לכ-170 מדינות ללא ויזה.
  • אפשרויות עסקיות באירופה – דרכון פורטוגלי מאפשר לרכוש נכסים, עסקים, נדל”ן ועוד בדרך קלה ופשוטה.
  • עבודה חוקית בכל רחבי אירופה.
  • לימודים באירופה – דרכון פורטוגלי מאפשר ללמוד ברחבי אירופה בסבסוד ואף בחלק מהמדינות חינם.

 

 

לחץ כאן לייעוץ ראשוני חינם

 

 

האם צריך לוותר על אזרחות ישראלית?

האזרחות הפורטוגלית תינתן בנוסף לאזרחות הישראלית.

 

אם אני אזרח פורטוגל גם ילדיי זכאים לאזרחות?

בהחלט כן, מרגע קבלת האזרחות גם ילדכם וצאצאיהם יהיו זכאים לדרכון הפורטוגלי הנחשק.

 

האם ההליך מסובך ודורש ממני פעולות כלשהם?

ההליך הוא פשוט ולא דורש מכם להגיע לפורטוגל ואתם יכולים לקבל את הדרכון הפורטוגלי גם מבלי לצאת מהבית.

 

מה ההליך לצורך קבלת דרכון פורטוגלי?

  1. השלב הראשון והחשוב ביותר הוא קבלת אישור מהקהילה היהודית בפורטוגל. משרדנו פונה לקהילה ומציג את כל המסמכים הנדרשים לצורך קבלת האישור.

 

  1. בשלב השני משרדנו יפעל בשיתוף פעולה עם עו”ד בפורטוגל להגשת הבקשה במשרד הפנים בפורטוגל.

 

  1. לאחר כשנה ממועד ההגשה הנכם צפויים לקבל אזרחות פורטוגלית. דרכון פורטוגלי ניתן להנפיק דרך הקונסוליה הפורטוגלית בישראל או באמצעות משרדנו בהליך מהיר.

 

לחץ כאן לייעוץ ראשוני חינם

 

כותב המאמר : ליאב מלמד, עו”ד (חשבונאי), נייד. 050-6789898, פקס. 03-6565002;

–  אין באמור לעיל כדי למצות את מגוון הסוגיות העולות בכל מקרה ומקרה, ואנו ממליצים לא להסתפק באמור, ובכל מקרה להסתייע בייעוץ משפטי –

 

 

קטגוריות: כללי
התקשרו עכשיו