שקים ללא כיסוי – גבייה
10 באוגוסט 2022ייצוג בהליכי חדלות פירעון
30 בדצמבר 2022כתב וערך: עו”ד ליאב מלמד
יוקר המחייה משפיע על אנשים רבים שנקלעים לקשיים פיננסים לרבות צבירת חובות בגין הלוואות, מינוס בבנק והתחייבויות נוספות אל מול צדדים שלישיים.
איך זוכה גובה חובותיו? בתחילה נשלחת התראה בה ניתנת אפשרות לפירעון החוב טרם פנייה להליכי הוצאה לפועל, ברוב המקרים נשלח מכתב התראה אל בעל החוב בו מצוין מניין הימים לפריעת החוב.
ככל ולא פורעים את החוב או שלא פונים למשרד עורכי דין המתמחה בפרעון חובות, נפתח תיק בהוצאה לפועל אל מול בעל החוב, כאשר נפתח תיק הוצאה לפועל מתווסף באופן אוטומטי אגרות וריביות בגין פתיחת התיק וברוב המקרים החוב מתנפח באופן משמעותי מהחוב בתחילתו .
לחץ כאן לייעוץ ראשוני חינם
האם ניתן לפרוס את החוב לתשלומים ? ומה לגבי הפחתת ריביות?
רבים פונים אל משרדנו בשאלה האם ניתן לפרוס את החוב לתשלומים והאם ניתן להפחית את הריביות ,התשובה היא כן , משרדנו מתמחה בהפחתת חובות ובמחיקתם אל מול הבנקים ונושים נוספים. משרדנו ייצג אלפי חייבים והפחית חובות במיליוני שקלים, התנהלות אל מול הבנקים היא לא דבר של מה בכך, נדרש ניסיון אל מול המחלקה המשפטית, שכוללת משא ומתן והפעלת אמצעים שנתונים לרשות משרדנו על מנת להגיע הסדר החוב בדרך הנכונה ביותר והטובה ביותר ללקוחותינו .
לכמה תשלומים ניתן לפרוס את החוב?
ככל, בבוא רשם ההוצאה לפועל לקבוע את שיעור כושר ההחזר החודשי, עליו לבחון את כושר ההשתכרות הפוטנציאלי, כושר השתכרות בפועל, היקף נכסים, שיעור הוצאות, מצב רפואי ואישי והשלכותיהם על פוטנציאל מציאת עבודה, כל זאת במטרה לאתר על דרך האומדנא את שיעור התשלום החודשי הראוי.
ביום 15.9.19 נכנס לתוקפו חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, התשע”ח – 2018 (להלן: “חוק חדלות פירעון”), מכוחו נכנס תיקון 58 לחוק ההוצאה לפועל לתוקפו.
ע”פ הוראות התיקון, כפי שיפורטו להלן, מיום כניסת חוק חדלות פירעון לתוקף – חובות בהוצאה לפועל ייגבו תוך פרק זמן קצוב, אחרת – יש להפנות חייבים להסדיר חובות אלה בדרך של פניה להליכי חדלות פירעון במתכונתם החדשה.
הוראות סעיף 7א1 ו-7א2 לחוק ההוצאה לפועל, קובעות כדלקמן:
“7א1. התקופה לתשלום החוב הפסוק בבקשת חייב לפי סעיף 7א(א) לא תעלה על תקופה כמפורט להלן:
(1) שלוש שנים – אם סכום החוב אינו על 100,000 שקלים חדשים;
(2) ארבע שנים – אם סכום החוב עולה על 100,000 שקלים חדשים.”
“7א2. חייב שאין ביכולתו לשלם את החוב הפסוק במלואו או בשיעורים שנקבעו בהוראת תשלום לפי סעיף 69א, וכן אין ביכולתו לשלם את החוב הפסוק בתקופות או בשיעורים כאמור בסעיף 7א1, יגיש הודעה לא כך לרשם ההוצאה לפועל; הגיש חייב הודעה כאמור, יחולו הוראות אלה:
… (2) אם סך חובותיו של החייב הוא 150,000 שקלים חדשים לפחות, תמסור לו לשכת ההוצאה לפועל מידע לגבי האפשרות להגיש בקשה לצו לפתיחת הליכים לממונה על הליכי חדלות פירעון ושיקום כלכלי, לפי פרק ב’ לחלק ג’ לחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי.”
על פי תיקון 68 לחוק ההוצאה לפועל ניתן לפרוס לתקופה נוספת של שלוש שנים בנסיבות מסויימות.
לעניינו, ניתן לפרוס את החוב ל3 שנים ובנסיבות מסוימות ב3 שנים נוספות, משרדנו מתמחה בהגשות לצו תשלומים, משרדנו בקיא במסמכים אותם צריך להגיש בפניי הוצאה לפועל על מנת לפרוס את החוב למס’ התשלומים הגבוה ביותר, כמובן בהתאם להכנסות וההוצאות של הלקוח.
לחץ כאן לייעוץ ראשוני חינם
לסיכום, נפתח או עתיד להיפתח כנגדכם תיק הוצאה לפועל, פנו אלינו ותוכלו לחסוך עוגמת נפש, כסף וזמן יקר שיפגע בכם רבות בהמשך הדרך.
משרדנו מתמחה בין היתר בהליכי הוצל”פ, חדלות פירעון, היבטי מקרקעין, חברות ומיסים.
– אין באמור לעיל כדי למצות את מגוון הסוגיות העולות בכל מקרה ומקרה, ואנו ממליצים לא להסתפק באמור, ובכל מקרה להסתייע בייעוץ משפטי –