חובת המוכר לגילוי פרטים מהותיים במכירת דירת מגורים
5 באפריל 2021איזה ריהוט נשאר כשמוכרים או רוכשים דירה ?
6 בדצמבר 2021מאת: עו”ד ליאב מלמד
מוכרי דירה לא גילו לקונים כי תקרת הקומה הראשונה עשויה מעץ ולא מבטון וחויבו על ידי בית משפט לשלם לקונים כ-230,000 ₪.
לחץ כאן לייעוץ ראשוני חינם
במסגרת הליך ת”א 40404-03-18 משרדנו ייצג קוני דירה אשר רכשו קוטג’ דו משפחתי ולאחר כניסת הקונים לדירה גילו כי התקרה עשויה עץ בחיפוי גבס ולא בטון סטנדרטי. ביום 9.6.2021 קיבל בית משפט השלום בפתח תקווה את תביעת התובעים וחייב את הנתבעים בתשלום של כ-230,000 ₪.
- בית המשפט קיבל את טענות התובעים וציין כי בהסכם המכר לא צוין דבר לגבי תקרה העשויה עץ.
- בית המשפט קיבל את טענת התובעים כי גם היתר הבניה שהמציאו הנתבעים נרשם כי התקרה עשויה בטון וכי גם שמאי מטעם הבנק שהגיע לערוך שמאות לנכס לא הבחין כי מדובר בתקרת עץ.
- התובעים חיזקו את טענותיהם בעדויות ואסמכתאות רבות ובניהן עדויות מתווך, מהנדסים ושמאים מטעמם, שמאי מטעם הבנק והיתר הבניה שהונפק על ידי הנתבעים.
בית המשפט קיבל את התביעה וחייב את הנתבעים לשלם לתובעים:
- 95,000 ₪ בגין ירידת ערך בצירוף ריבית והצמדה של כ-10 שנים.
- כ-84,000 ₪ לצורך טיפול אקוסטי.
- עלויות מומחים ועדים כ-13,000 ₪
- שכ”ט עו”ד 20,000 ₪.
לסיכום
על מוכר דירה לשקף בפני הקונה את כלל הפרטים המהותיים והחריגים של העסקה לרבות, רטיבויות בנכס, מידע תכנוני חריג, מצג תחזוקתי של הנכס ככל והוא חריג וכל פרט שיש בו בכדי להשפיע על עלות הנכס.
יודגש כי עצם חתימת המוכר על רכישת הנכס AS IS אינה מקנה למוכר “פטור מלא” מחובתו להציג בפני הקונה כל פרט מהותי שכן הדין בישראל מחייב את המוכר לגלות את כל הפרטים המשמעותיים בשל שליטתו במידע.
לציפייה בפסק הדין המלא לחץ כאן.
לחץ כאן לייעוץ ראשוני חינם
– אין באמור לעיל כדי למצות את מגוון הסוגיות העולות בכל מקרה ומקרה, ואנו ממליצים לא להסתפק באמור, ובכל מקרה להסתייע בייעוץ משפטי –