מס על בעלי 3 דירות ומעלה – איך זה ישפיע עליך?
10 באוקטובר 2016קיזוז ריביות מהלוואת משכנתא לפני תשלום מס שבח
19 באפריל 2017השלב הראשוני בהליכי השומה הוא שלב הגשת הדו”ח השנתי אשר למעשה מהווה את השומה העצמית.
מתום אותה שנה בה הוגש הדו”ח השנתי עומד לפקיד השומה 3 שנים לבדיקת השומה העצמית ולאחר מכן תהפוך לסופית (שומה 01),
עקב כח האדם הדל וחישובי עלות-תועלת מס הכנסה בודק רק חלק קטן מהדוחו”ת שמוגשים.
שלב א’
ככל ופקיד השומה מבקש לברר את התיק הוא מזמין את הנישום או מייצגו לדיוני שומה (שלב א’), ככל והצדדים מגיעים להסכם – שומה זאת תיקרא שומה 02.
לדיוני השומה בשלב זה השלכות כבדות משקל בקביעת השומה הסופית לנישום, בראיות ובמסמכים שהוגשו ואף בפסיקה נקבע כי הליך בירור השומות מהווה הליך מעין-שיפוטי. בסיומו של הדיון רשאי פקיד השומה להגיע להסדר עם הנישום, או בהיעדר הסדר להוציא לנישום שומה על פי מיטב השפיטה (שומה 03).
לחץ כאן לייעוץ ראשוני חינם
שלב ב’:
לנישום 30 יום להגיש השגה על שומה שהוצאה לו, בהשגה ידון מפקח אשר לא דן בשלב א’, הדיון בשלב זה אמור להיות פתוח – יש לשמוע את טענות הנישום בנפש חפצה, והמפקח לא אמור להיות כבול להחלטות המפקח שדן בשומה בשלב א’.
תשובה לנישום יש לשלוח תוך שנה ממועד הגשת ההשגה. ככל ותושג שומה בהסכם היא תיקרא שומה 07, וככל ולא תושג שומה בהסכם יוציא המפקח צווים לשומה סופית לפי מיטב השפיטה (09).
היוועצות עם עו”ד כבר בשלבים מקדמיים חיונית לנישום על מנת להגיע להסכם עם מפקח, יש לזכור כי לפקיד השומה אינטרס ממשי להתפשר.
בדרך כלל סיכויי ההצלחה לנישום אשר מתלווה בעו”ד אשר מכיר את המערכת ומיומן בדיונים במס הכנסה גבוהים יותר.
לחץ כאן לייעוץ ראשוני חינם
ערעור מס הכנסה לבית משפט מחוזי (עמ”ה)
נישום רשאי לערער על שומות 09 בהוצאות בצווים לבית משפט מחוזי מתאים (בהתאם למיקומו של פ”ש), בהליך הערעור נטל ההוכחה מוטל על הנישום.
בהליך כזה פ”ש מיוצג על ידי פרקליט מפרקליטות המדינה והנישום מיוצג בדר”כ ע”י עו”ד.
מכיוון שנטל ההוכחה חל על הנישום סיכוייו לנצח בערעור אינם גבוהים, אלא אם מדובר על נושאים משפטיים במחלוקת.
ערעור זה עשוי להימשך כשנה-שנתיים.
ערעור לעליון
הנישום או פקיד השומה בהליכים אלו רשאים לערער בזכות לבית משפט עליון, כמובן שהסיכויים בהליכי ערעור לבית משפט עליון נמוכים מאוד ואף בית משפט עליון יפסול על הסף ערעורים שאינם בעניניי מחלוקת משפטית או מהותית.
לסיכום,
כפי שניתן להבין הליכים בסוגיות מס הכנסה עלולים להימשך שנים, בד”כ סיכויי ההצלחה בהליכים אלה הם גבוהים יחסית, אם נעזרים בעו”ד אשר מכיר את מערכת מס הכנסה ומיומן בדיונים בשלבים א’ ו-ב’. יש לזכור שככלל יש לפקיד השומה אינטרס להתפשר.
בערעור אין כל אפשרות להציג מסמכים נוספים ו/או ראיות אשר לא הוצגו בדיוני השומה בשלב א’ ובשלב ב’, אלא במקרים חריגים בלבד, מכאן החשיבות הרבה בהסתייעות בעו”ד מנוסה כבר בהליכים המקדמיים של דיוני השומה.
עו״ד מס הכנסה – באיזה מקרים?
עבירות מס הכנסה יכולות לחול בתחום האזרחי (דרישת תשלום) והן עבירות בתחום הפלילי אשר עשויות להוביל לעונשים כבדים וחמורים. בתחום הפלילי מדובר על עבירות אשר העונש עליהם יכול להגיע לעשרות שנים בשל העובדה כי מדובר בכסף שמקורו בעבירה.
עו”ד מס הכנסה
עו”ד מס הכנסה הוא עו”ד אשר מטפל בעבירות שקשורת למס הכנסה, הן בתחום הפלילי והן בתחום האזרחי. עורך דין לענייני מס הכנסה עוזר לכם בכל שלבי השומה החל מדיוני שומה במס הכנסה ועד ייצוג בבית המשפט. הייעוץ בעו”ד מס הכנסה הוא חיוני ובוודאות קרובה יוריד לכם את שומת המס.
לשם מה צריך עו”ד מס הכנסה ?
אי היוועצות בעו”ד מס הכנסה עלול להוביל לעלויות רבות שלא לצורך. הליכי השומה במס הכנסה הן מעין ערכאה ראשונה והצורך בעו”ד הוא חיוני על מנת להציג בפני פקיד השומה את כל המסמכים הרלבנטים ולעלות את כל הטיעונים המשפטיים בזמן.
לאחר הגשת הדוחות השנתיים בפני פקיד השומה עומדים 3 שנים לבדיקת השומה ועד הפיכתה לסופית. במידה ופקיד השומה חולק על השומה הוא מזמין את הנישום לדיון בשלב א’, ככל ואין הסכמות בדיון זה, על הנישום להגיש השגה ולעלות את כל הטיעונים המשפטיים. לאחר מכן יתקיים דיון שלב ב’ , וככל שלא מגיעים להסכמות פקיד השומה ינפיק צווים ועל הנישום להגיש ערעור לבית משפט מחוזי.
שלבי הגשת שומה לבית המשפט
לדיוני השומה בשלב הראשוני השלכות חמורות בקביעת השומה הסופית לנישום, בראיות ובמסמכים ואף בפסיקה נקבע כי הליך בירור השומות הוא מעין ערכאה ראשונה בה יש לנהל דיון משפטי לראות הבאת עדים. בסיום התהליך פקיד השומה מגיע להסדר עם הנישום או בהיעדר הסדר מוציא נישום שומה על פי השפיטה.
לנישום עומדת הזכות להגיש השגה תוך 30 יום מיום שהוצאה לו שומה לפי מיטב השפיטה, את התשובה לנישום עליו לשלוח תוך שנה ממועד הגשת ההשגה. לאחר מכן יתקיים דיון שלב ב’ ובמידה ומוגשת שומה בהסדר היא נקראת שומה 07 ובמידה ולא מוציא המפקח צווים לשומה סופית ע”פ השפיטה 09.
בתום הוצאת השומה ניתן לערער על שומת מס הכנסה בבית משפט מחוזי, נישום רשאי לערער על שומת 09, ערעור זה עשוי לקחת כשנה עד שנתיים. במקרה שהערעור לא התקבל, ניתן לערער לבית המשפט העליון, למרות שהסיכויים לכך הם נמוכים.
עו”ד מלמד מייצג ומייעץ בענייני מס הכנסה הן בהיבט הפלילי, המסחרי והאזרחי. אנו עומדים לרשותך בכל בעיה וכן במקרים דחופים לאורך כל התהליך ועד הייצוג בבית המשפט. כך שיש לך תמיכה לכל אורך הדרך.
לחץ כאן לייעוץ ראשוני חינם
כותב המאמר : ליאב מלמד, עו”ד (חשבונאי), נייד. 03-6565004, פקס. 03-6565002;
– אין באמור לעיל כדי למצות את מגוון הסוגיות העולות בכל מקרה ומקרה, ואנו ממליצים לא להסתפק באמור, ובכל מקרה להסתייע בייעוץ משפטי –